Vilka saker tittar en rekryterare efter i ditt CV?

När jag som rekryterare går igenom ett CV så jämförs det emot den kravprofil som vi har tagit fram för den specifika rollen. I arbetet med att ta fram kravprofil så har det både tagits fram vad som är måsten (skall-krav) och meriterande för tjänsten. Det har även tagits fram viktning av hur mycket som de olika delarna väger i rekryteringen. Detta kan vara t.ex om en kandidat skulle sakna en officiell utbildning men istället har egna projekt eller arbetslivserfarenhet som väger upp. 

Tillsammans med att gå igenom och se efter de skall-krav som vi har för tjänsten så går vi vidare till nästa steg. 

Det är sedan länge (tyvärr) känt att många rekryterare spenderar väldigt lite tid på varje ansökan. Det här gör att många kan missa de guldkorn som kan gömma sig.
Vi vill givetvis att alla rekryterare ska läsa igenom ansökningar ordentligt men också ge dig några tips om saker som kan få ditt CV att sticka ut. 

  1. Struktur, hur har du strukturerat upp ditt CV. Är det enkelt att läsa och förstå vad som skrivs och även följa med. Finns det en kronologisk ordning som du följer och har du med de relevanta delarna för den tjänsten som du har sökt? Har du även läst igenom för att säkerställa att det inte är några felstavningar. Be gärna någon vän eller annan läsa igenom ditt CV för att se att de kan förstå och även se om det är några felstavningar. 
  2. Nyckelord och meriter, till många tjänster så är det i kravprofilen vissa nyckelord som är väldigt viktiga. Detta kan t.ex vara kunskaper inom olika program, certifieringar, språkkunskaper etc. ja listan kan göras lång. Om du ser i en annons att det efterfrågas specifika kunskaper och du har de. Kom då ihåg att ta med det i din ansökan. 
  3. Kontaktuppgifter, ja det kan inte nämnas tillräckligt många gånger. Kan även kännas självklart dock så upptäcker vi många gånger att det saknas olika kontaktuppgifter som telefonnummer. När det blir utmanande för en rekryterare att komma i kontakt med dig så kan det ta längre tid att komma vidare i processen. Säkerställ därför att du har med dina kontaktuppgifter i din ansökan.